Deutsch  English
logo

Klik hier:

Geschiedenis en folders van diverse kinderwagenmerken.

Mutsaerts, informatie over het kinderwagenmerk Mutsaerts

Mutsaerts

Tilburg

Nederland

Mutsaerts is opgericht in 1934
De Mutsaerts' kinderwagenfabriek was gevestigd aan de Telegraafstraat 31, later Groenstraat 119. In de jaren ´80 heeft een voormalig werknemer, dhr. Cees Driessen, het bedrijf overgenomen
Onder de naam Mutsy in Goirle bestaat het bedrijf nog steeds.


Zo'n 55 jaar geleden was ik in Tilburg bij een oom te logeren, en op een van mijn verkenningstochten door de stad kwam ik voorbij de kinderwagenfabriek van de Mutsaerts. Ik vroeg toen, als 11-jarige, of ik de fabriek mocht bekijken en kreeg een hoogstpersoonlijke rondleiding. Ik raakte geheel verslingerd aan die prachtige spaakwielen op kogellagers, toen net nieuw, en vroeg er vier om een race-auto te maken. Daarvoor moest ik bij de oude heer Mutsaerts zijn en die liet mij weer oude archieven zien waarin zijn vader en mijn overgrootvader uit ´s-Hertogenbosch, beiden met een familiebedrijf van wagenmakers-rijtuigmakers met elkaar zaken deden.
Nou ja, die vier wielen heb ik natuurlijk meegekregen.
(Bron: A.W.M. Teulings, 7 Maart 2006, http://dir.groups.yahoo.com/group/Noord-Brabant_Genealogy/message/13353)

De oude Mutsaerts was natuurlijk heel fanatiek en liep regelmatig door de werkplaats. Hij had een bloedhekel aan rommel en slordigheid ! Dat liet hij dan ook goed merken. Als hij een rondslingerende lege doos tegenkwam in het pad schopte hij die wel zo weg dat iedereen het wel moest zien ! Tja, toen kwam er iemand op het idee om eens een doos met een grote steen (kinderkopje dacht ik ) in het pad te leggen ! Nou ja, dat was dus nog een hele tijd lachen natuurlijk ! Hij heeft nooit geweten wie het gedaan heeft !
(Bron: Dhr. Loek Vonk, 27-10-2014)

De Dollyflex (zie hieronder bij de kinderwagenmodellen) is een ontwerp geweest van dhr. Dominique Claessens van "DPG Claessens Bureau voor Product Ontwikkeling". De wagen werd in 1961 geïntroduceerd en woog slechts 15 kg. Mutsaerts kreeg de licentierechten voor de Benelux en Europa.

Klik hier onder voor afbeeldingen van verschillende Mutsaerts kinderwagenmodellen:
Folder
Modellen vanaf jaren ´50


Mutsaerts 1945
Het voltallige personeel van Mutsaerts kinderwagenfabriek.
(Tilburg, 1945)
(bron: www.koenvansantvoord.nl)

Mutsaerts
Na de brand op 21 September 1950

Mutsaerts

Mutsaerts


Opname van Ricky & Slingertje in 2009 in de oude Mutsaertsfabriek.